Постни ястия с ориз рецепти

вход през zajenata.bg
212339

Кафяв ориз с лук

ориз - 2 ч.ч. кафяв или бял, лук - 1 глава кромид и 2 стръка пресен, копър - няколко стръка пресен, солчерен пипер, ким - 1/2 ч.л. по желание, олио - 60 - 70 мл

Накиснете ориза за няколко часа във вода, след което го отцедете.

Накълцайте лука и го запържете в загряното олио.

Добавете ориза и разбъркайте, докато се запържи и той.

Долейте 2 ч.ч. топла вода и оставете оризът да попие течността, като разбърквате от време на време.

Добавете още на 2 пъти същото количество гореща вода.

Шом оризът в омекнал, овкусете със сол, черен пипер и накълцан копър.

Свалете от котлона и похлупете, за да може оризът да попие течността докрай.

Разсипете в купички, а при поднасяне обърнете купичките в чинии. 

1 2 3 4 5 6 7 8
9
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft