Постни ястия с ориз рецепти

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Постни лозови сарми с гъби
212297

Постни лозови сарми с гъби

гъби - 1 кг печурки, ориз - 1, 5 ч.ч. ориз, магданоз - 1/2 връзка, черен пипер - 2 - 3 ч.л.сол, лозови листа - на око, индийско орехче - на вкус, растително масло - 3 - 4 с.л.

Измийте и подсушете гъбите. Сложете ги цели да се сварят в подсолена вода и ги отцедете. Отделете 5 гъби с по-хубава форма, а останалите нарежете на ситно.

Сварете в подсолена вода ориза, като използвате и гъбения бульон. Разбъркайте след това половината ориз с нарязаните гъби и подправките. Останалият ориз се слага на топло.

Млади лозови листа се попарват и в тях се увиват малки сармички с гъбената плънка. Сармите се пържат внимателно в силно сгорещена мазнина, като при обръщането им си помагайте с 2 вилици, за да не се развият.

Полейте отделения ориз с разтопенето растително масло, поръсете с малко индийско орехче, а отгоре подредете от сармичките. Между тях сложете от целите гъбки и поднесете. 

1 2 3 4 5 6 7
8
9
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft