Рецепти за зеле

вход през zajenata.bg
84464

Постно прясно зеле

Постно прясно зеле
рецепта класика в сезона на зелето – лесно, бързо, икономично и толкова вкусно

1 зелка, около 1 1/2 кг
2 с.л. олио
2 домата
1 ч.л. червен пипер
черен пипер на вкус
сол, около 1/2 ч.л.
4 – 5 стръка магданоз
2 -3 стръка магданоз

ПРИГОТВЯНЕ:

* Зелето се нарязва на ивици. Претрива се със солта и олиото и се слага в тенджера;
* Когато зелето поомекне се долива 50 гр вода и се оставя да ври до готовност на тих огън;
* Тогава се добавят доматите, нарязани на ситно или настъргани на ренде и се овкусява с черен и червен пипер;
* Ври така около 10-15 мин и се маха от огъня;
* Поднася се поръсено с нарязан на ситно копър и магданоз.

1 2 3 4 5
6
7 8 9
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft