СУФЛЕ "ПТИЧЕ МЛЯКО"
СЪСТАВКИ
- 100 г белтъци (от 3 яйца)
 - 100 г масло
 - 60 г вода
 - 175 г захар
 - 100 г кондензирано мляко
 - 1/3 ч.л лимонена киселина
 - 5 г ванилова захар
 - 18 г желатин (+ 100 г вода)
 - 100 г черен шоколад
 - 10 г растително масло за глазура
 
ПРИГОТВЯНЕ
Залейте желатина с вода и го оставете да набъбне. А леко омекналото масло разбийте с миксер до светла и пухкава смес.
желатин с вода
.jpg)
Постепенно изсипете кондензираното мляко към маслото, като продължавате да разбивате.
Подготовка на крема
За да приготвите сиропа, изсипете захарта и ваниловата захар в тенджера с дебело дъно, напълнете я с вода. Оставете сиропа да заври и след това изсипете лимонената киселина. Варете сиропа на среден огън за 5 минути.
сладък сироп
.jpg)
В отделна купа разбийте белтъците с щипка сол на пухкав сняг. Готовия сироп налейте на тънка струйка в разбитите белтъци, като продължавате да разбивате на висока скорост. Разбийте до стабилна пяна.
разбити катерици
.jpg)
Загрейте набъбналия желатин на котлона или в микровълновата. Внимателно разбъркайте желатиновата смес в белтъците. На няколко дози добавете и сметана. Разбъркайте всичко с миксер на ниска скорост.
приготвяне на суфле
.jpg)
Изсипете суфлето в тавичка, застлана с хартия за печене ( 20 х 20 см) и покрийте отгоре със стреч фолио. Приберете в хладилник или фризер до пълното му втвърдяване.
За да приготвите глазурата, разтопете шоколада с растително масло на водна баня. Оставете глазурата леко да се охлади и след това я изсипете върху суфлето. Приберете в хладилника за 2 часа, за да се стабилизира добре лакомството.
птиче мляко
Нарежете суфлето на порции със студен нож и се насладете на отличния вкус на този деликатен деликатес . Приятен апетит!
ароматно суфле

                                            
                                        




                                        
                                        
                                        
                                        
                                        







