Преди да сварите яйцата за Великден, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО направете това - няма да се напукат и черупката сама ще пада като я белиш!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Преди да сварите яйцата за Великден, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО направете това - няма да се напукат и черупката сама ще пада като я белиш!
5281
Преди да сварите яйцата за Великден, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО направете това - няма да се напукат и черупката сама ще пада като я белиш!

Преди Великден домакините трескаво споделят в социалните мрежи своите изпитани трикове за варене на яйца . Най-честият проблем на повечето от нас е, че яйцата се напукват при варене, а кой би искал да се "чукне" с пукнато яйце навръх най-светлия празник? Другата неприятна част идва при беленето на сварените яйца - често пъти черупката пада заедно с половината от белтъка.

Предлагаме ви няколко прости трика за избягване на подобни ситуации.

Надупчете яйцето с карфица

надупчено яйце с карфица

Ако черупките на вашите твърдо сварени яйца често се напукват и белтъците изтичат във водата, трябва да опитате този трик.

Първо яйцето трябва да е на стайна температура. Второ, преди да го сложите в тенджера, го надупчете с карфица от по-широката страна. Благодарение на това ще освободите част от въздуха, който няма да притиска отвътре черупката на яйцето с голяма сила (няма да се образува високо налягане). Това ще помогне за предотвратяване на напукване по време на варене.

Тест за свежест

свежест яйца

Ако не сте сигурни дали едно яйце е с добро качество, направете този прост тест за свежест, като поставите яйцата във вода. Ако сложите едно яйце хоризонтално на дъното на съд с вода и след известно време то се обърне вертикално и се издигне нагоре, това означава, че е старо.

Ако поставите яйцето на дъното на съда и то лежи спокойно хоризонтално, без да се повдига, това означава, че яйцето е прясно и много годно за консумация.

"Красиво" белене на яйца

белене на яйце

Ако искате свареното яйце да бъде перфектно обелено (например за приготвяне на пълнени яйца), приложете тези лесни съвети.

Първо добавете една супена лъжица сол или сода към водата. Второ, след готвене почукайте яйцето отстрани на тенджерата, за да се спука черупката. Поставете такова яйце обратно във водата за няколко минути. Благодарение на това черупката почти ще се отдели от белтъка.

Свежест за дълго време

бяло яйце

Ако сварените яйца ще се използват след известно време, съхранявайте ги в плътно затворен съд, пълен със студена вода.

Това ще предпази яйцата от изсъхване и втвърдяване. За да се затоплят, ще бъде достатъчно да ги сложите в гореща вода за 2 минути.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft