Пролетна манджичка за топене с печени чушки и патладжани- една порция не стига!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Пролетна манджичка за топене с печени чушки и патладжани- една порция не стига!
Пролетна манджичка за топене с печени чушки и патладжани- една порция не стига!
35649
Пролетна манджичка  за топене с печени чушки и патладжани- една порция не стига!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Необходими продукти:

10 печени чушки

2 - 3 печени патладжана

3 - 4 настъргани обелени домата

3 - 4 скилидки чесън (нарязан на кръгчета)

1 дафинов лист

10 - 12 зърна черен пипер

сол на вкус

4 - 5 супени лъжици олио

1 супена лъжица (с връх) брашно

100 милилитра вода

1/2 връзка магданоз

 

Начин на приготвяне:

Налейте олиото в тенджера и поставете на среден огън. След като мазнината се нагорещи, сложете доматите и намалете температурата.

Варете на бавен огън, докато доматеният сос не се сгъсти (около 30 минути). После това сложете сол, дафиновия лист, чесъна, черния пипер. Добавете нарязаните печени чушки и патладжани, варете в продължение на 10 минути на слаб огън. Направете каша от брашното и водата и я изсипете в ястието. Варете още 10 - 15 минути, след като то се сгъсти, свалете от котлона. Едва тогава прибавете нарязания на ситно магданоз и разбъркайте.

Добър апетит!

 

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft