14 Април 2014
614738
Съставки:
1 кг картофи
4-5 супени лъжици масло
1 супена лъжица розмарин
4 скилидки чесън
6,7 кубчета лед
2 чаени лъжички сол
по желание смес от подправки
малко черен пипер
Приготвяне:
Картофите се обелват и се поставят в тенджера, сипва се вода колкото да покрие един пръст над тях. Слагат се кубчетата лед и солта и се оставят да постоят пет минути, за да изпуснат нишестето.
След това вадим леда, ако е останал и ги оставяме на загрят котлон за 3 минути. Изливаме водата и добавяме смесените подправки. В тава слагаме маслото и посипваме с розмарин и накълцания чесън. Нареждаме картофите и поръсваме с черен пипер. Пече се в загрята на 220 градуса фурна 40 до 50 минути.
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари