Пълен със сирене и целият на конци - ето как да си направите разкошен тутманик за закуска:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Пълен със сирене и целият на конци - ето как да си направите разкошен тутманик за закуска:
Пълен със сирене и целият на конци - ето как да си направите разкошен тутманик за закуска:
115116
Пълен със сирене и целият на конци - ето как да си направите разкошен тутманик за закуска:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Какво по-вкусно на закуска от пухкаво тесто, цялото на конци, при това - пълно с прекрасно краве сиренце? Точно това сме ви приготвили днес - разкошен усукан тутманик със сирене . С указанията стъпка по стъпка няма какво да объркате и резултатът ще е повече от разкошен:

Усукан тутманик със сирене

Необходими продукти:

600 мл.

прясно мляко (затоплено);

1 кубче прясна мая;

1 с. л. сол;

1 с. л. захар;

2-3 капки оцет;

брашно (до меко тесто);

мас (краве масло);

сирене;

яйца.

За намазване отгоре:

1 жълтък;

малко прясно мляко.

Начин на приготвяне:

Маята се разтваря в малко от затопленото и подсладено мляко с малко брашно и се оставя да шупне. След това се добавя към останалите продукти. Постепенно се добавя брашно, докато тестото стане гладко и меко. Завива се с кърпа и се оставя да втаса на топло, докато удвои размера си. 
Втасалото тесто се разделя на 4-5 топки, всяка част се разточва и намазва с разтопена мас (масло) и се поръсва със смес от сирене и яйце, след което се навива на руло. Рулата се усукват леко и се подреждат в намаслена тавичка (30 см.). Тутманикът се оставя да втаса за 35 минути. Намазва се със смес от жълтък и малко мляко, и се полива обилно с разтопена мас (масло). Пече се на 180 градуса (с вентилатор) до готовност.
 

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft