Рецептата няма грешка! Получиха се от раз - най-вкусните палачинки: мекички, тънки, не се...
17 Октомври 2016
182101
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Сигурно има хиляди рецепти за палачинки и още толкова начини да ги наричат по света. Днес сме ви приготвили нашата любима рецепта за палачинки - ще се справи дори и начинаещ.
Получават се меки, въздушни, тънички и не се късат при пърженето.
Продукти:
1,5 чаши вода
1,5 чаши прясно мляко
2 яйца
1,5 чаши брашно
1,5 ч.л. масло
1,5 ч.л. захар
0,5 ч.л. сол
1 пак. ванилена захар
Приготвяне:
- Разбийте яйцата със захарта. Добавете сол и ванилия.
- Продължавайки да разбивате, постепенно изсипете вътре млякото и поръсете лъжица по лъжица пресятото брашно.
- Продължавайки да разбивте сместа, добавете разтопеното масло и след това изсипете врящата вода на тънка струя.
- Покрийте купата с фолио и оставете сместа настрана за около половин час.
- След това изпържете палачинки по обичайния начин в загрят тиган, намазан с малко олои или масло. Изчакайте 1-2 минути, след това се превърне палачинката от другата страна.
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари