В магазина можете да закупите разнообразие от соленки с широка гама от вкусове. Всички обаче знаем, че индустриалните закуски са пълни с мазнини, особено с вредни добавки, консерванти и изкуствени подобрители на вкуса. Затова няма нищо по-добро от домашно приготвените соленки.
Ако не сте опитвали тези солени бирени кексчета , то запишете си рецептата и ги направете следващия път. Процедурата е много проста: омесвате тестото в купа, след което късате малки парченца, правите малки топчета и ги печете в тост-сандвичник или гофретник. Ето какво ви трябва за вкусните и лесни Соленки в тостер :
Соленки в тост-сандвичник
Продукти:
- 400 г брашно
 - 200 мл олио
 - 125 мл бира (всякаква)
 - 1/2 пакетче бакпулвер (5 г)
 - 1 малка чаена лъжичка сол
 - 30 г сусамово семе
 - 30 г ленено семе
 
Приготвяне:
Изсипете брашното в дълбока купа, добавете бакпулвера, солта, сусама и лененото семе, след което разбъркайте. Наливат се олиото и бирата, след което сместа се омесва. Направете топчета и ги изпечете (около 3 минути всяка) в гофретник или тост-сандвичник.

От тази смес се получиха 25 бр.
.jpg)

                                            
                                        




                                        
                                        
                                        
                                        







