Кои са десетте най-полезни храни

вход през zajenata.bg
29246
Броколи Фасул Сладки картофи Риба Спанак Бадеми Портокали Домат Соя Пълнозърнести храни

Риба

Рибата съдържа витамини А, D, Е, В1, В2 и В12 , както и омега-3 мастни киселини, минерали и белтъчини.

Сред най-полезните риби са сьомга, тон, пъстърва, треска. Добре е да се консумира риба 2 пъти седмично в суров вид, печена или варена. Последните изследвания препоръчват д ане се консумира скумрия поради високото съдържание на живак в нея.

Сьомгата има най-високо съдържание на ненаситени мазнини. Следват сарделите, палпусът и херингата, както и морските дарове – скариди, раци, миди и стриди.

В около 100 g сьомга има 2 g омега-3, което надвишава препоръчваното количество, което трябва да се приема за 1 ден. 

1 2 3 4 5 6
7
8 9 10
Здраве
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft