Кои са десетте най-полезни храни

вход през zajenata.bg
29234
Броколи Фасул Сладки картофи Риба Спанак Бадеми Портокали Домат Соя Пълнозърнести храни

Сладки картофи

Сладките картофи са богати на провитамин А и на витамините B2, B6, B9 и C , бета каротин, антиоксиданти, фибри, калций и калий. Бедни са на минерали.
Те не са много разпространени у нас, както и в цяла Европа. Наричат се още батати и произлизат от Америка, а сега са най-разпространени в Азия и Южна Америка.
В 100 g сурови сладки картофи се съдържат 137 kcal, 73% вода, 2, 2 g белтъчини, 0, 4 g мазнини, 31, 6 g въглехидрати, 3, 6 g хранителни влакнини.
Сладките картофи се различават на външен вид от обикновените картофи по това, че имат заострени краища, по-едри са и са с червеникава кора. Интересно е, че листата на бататите се консумират, подобно на спанак.
Очаквайте следващите храни в част 2 и част 3 

1 2 3 4 5 6 7
8
9 10
Здраве
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft