Кои са десетте най-полезни храни

вход през zajenata.bg
29251
Броколи Фасул Сладки картофи Риба Спанак Бадеми Портокали Домат Соя Пълнозърнести храни

Фасул

Фасулъ т съдържа много желязо , цинк, магнезий, фосфор, витамини B9, B6 и хранителни влакнини, които спомагат за намаляване на холестерола, регулиране на храносмилателната система и нивото на кръвната захар.
В 100 g суров фасул се съдържат около 330 kcal, 23,6 g белтъчини, 0,8 g мазнини, 35, 1 g въглехидрати, 2, 2 g захари, 24, 9 g хранителни влакнини, 12 ml вода.

Родината му е Централна и Южна Америка, където най-разпространен в червения боб. У нас се консумират неговите семена – зрял фасул и неговите шушулки – зелен фасул. Има около 170 сорта фасул, между които и българския – смилянски фасул.
Може да бъде купен суров или консервиран в кутия. Приготвя се като супа, салата, печен в гърне или като гарнитура на различни ястия.
Фасулът притежава и токсини, които могат да бъдат премахнати чрез варене, по време на което се сменя водата често. 

1 2 3 4 5 6 7 8
9
10
Здраве
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft