Руските пирожки на баба Людмила - от нея пазя рецептата, всички ахват от този вкус!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Руските пирожки на баба Людмила - от нея пазя рецептата, всички ахват от този вкус!
Руските пирожки на баба Людмила - от нея пазя рецептата, всички ахват от този вкус!
95564
Руските пирожки на баба Людмила - от нея пазя рецептата, всички ахват от този вкус!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Рускините са царици на пирожките - нещо като нашите мекици, но много по-вкусни (поне според мен). Може би защото имам щастието да имам баба-рускиня, у дома тези вкусотии се поднасяха на трапезата на всеки семеен празник или когато отидехме на гости при баба.

От баба Люси пазя рецептата - от това тесто пирожките стават меки като памук, вкусни са и само така, но можете да ги напълните и ще станат още по-вкусни! Баба ми ги пълни с много вкусна плънка от картофи и още няколко съставки, така че ако решите да ги приготвите, трябва да опитате нейната рецепта за Руски пирожки . Ето какво ви трябва:

Руски пирожки с плънка

Продукти (за тестото):

250 г извара или ситно сирене

2 яйца

180 г гъсто кисело мляко или заквасена сметана (3 с.л.)

1 с.

л. захар (15 г)

5 г сол (1 ч. л.)

1 пакетче бакпулвер (10 гр.)

20 мл олио (2 с.л.)

480 гр. брашно

За плънката: 

700 г картофи (5 броя)

1 глава лук

1 яйце

1 чаена лъжичка масло (10 г)

50 мл мляко

5 г сол

смлян червен пипер на вкус

И още:

олио (2 см дълбоко в тигана)

Приготвяне:

Всички необходими съставки за тестото трябва да са със стайна температура!

В дълбока купа се слагат изварата, 2 яйца, 180 гр. заквасена сметана, 1 супена лъжица захар и се разбъркват добре с вилица (или миксер), докато всички съставки се смесят добре и се загладят до хомогенна смес.

извара с яйце

тесто с извара

След това добавете 10 г бакпулвер, 5 г сол, 20 мл олио, разбъркайте, след което започнете постепенно да добавяте брашното (около 480 г). Първо се разбърква с лъжица или шпатула, а когато брашното е поело напълно течността, продължете да месите с ръка.

тесто с брашно

изварено тесто

Месете няколко минути, докато стане на мека и гладка топка, която се отделя от стените и не залепва за ръката. Така приготвеното тесто се покрива с плик и се оставя да почине 15 минути. През това време сварете нарязаните на кубчета картофи. След това ги прецедете и пасирайте.

картофено пюре плънка

Към картофеното пюре добавете 10 г масло, 50 мл мляко, 5 г сол, малко червен пипер на прах, след което разбъркайте. През това време в малко олио (20 мл) се запържва ситно нарязан лук, докато омекне и се карамелизира. Добавете го към пюрето заедно с едно яйце и разбъркайте. Лукът ще придаде страхотен вкус на пюрето.

Отпочиналото тесто се разстила върху набрашнена работна повърхност, след което веднага, без да се меси, се разтегля малко с ръце на овална кора, за да може по-лесно да се раздели на 12 приблизително еднакви части. Оформят се топчета и се покриват с найлонов плик, за да не изсъхнат.

тесто на части

топки тесто

Разточете всяка топка върху набрашнена повърхност на тънка кора с помощта на точилка, след което поставете плънката в средата.

тесто за пирожки

пирожка с плънка

Съберете краищата на тестото върху плънката, след това ги прищипете, за да залепне тестото, за да не се разпадне плънката при пържене. Обърнете го с "шева" надолу, след което натиснете с пръсти, за да залепне за плънката.

пирожка оформяне

картофени пирожки

Загрейте олиото на умерена температура, след което пуснете вътре пирожките и ги запържете за няколко минути от двете страни, докато добият приятен златист цвят. Извадете върху хартиена кърпа. 

пържене пирожки

пирожки в тигана

Да ви е сладко!

пирожки с картофи

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft