Свинско контра филе рецепти

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Свинско контра филе с гъби
1298675

Свинско контра филе с гъби

свинско месо - 500 г филе, нарязано на тънки парчета

царевично брашно
олио
сол
черен пипер
кимион
гъби - 500 г, за соса
вода - за соса
яйца - 2 броя, за соса
олио
брашно - 40 г, за соса
масло - 1 бучка
кисело мляко - 1/2 кофичка, за соса
лимон

Овкусете свинското филе с черен пипер, сол и кимион на вкус. След това ги оваляйте леко в царевично брашно и ги изпържете до зачервяване.

Сложете брашното в тенджера и го "запечете" до зачервяване при непрекъснато бъркане. Прибавете и олио, като продължавате да бъркате. Започнете да прибавяте малко вода отново при непрекъснато разбиване до получаване на гъст сос.

Добавете и гъбите при непрекъснато бъркане и след като заври махнете от котлона.

В купа разбъркайте двете яйца, киселото мляко и 2 с.л. брашно. И тази смес трябва да се кипне при непрекъснато бъркане. След това я прибавете към първата смес, отново бъркайки на котлона. Изчакайте да заври и отстранете от огъня. Изстискайте 1/2 лимон и прибавете бучка масло.

Сервирайте свинското филе, полято с гъбения сос и гарнитура от зеленчуци по желание. 

1 2 3
4
5 6 7
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft