Добре дошли в нашето вкусово пътешествие! Днес ви представяме вкусна рецепта за свинско месо с картофи, лук и бекон на шиш с медено-соев сос. Това ястие е пълно с прекрасни вкусове и отличителни аромати, които ще ви очароват от първата хапка.
Вижте подробно продуктите и начина на приготвяне на чудно вкусното Свинско на шиш с картофи и меден сос :
Свинско на шиш с картофи и меден сос
Продукти:
- 1 кг свинско месо
- сол – на вкус
- черен пипер – на вкус
- 4 картофа
- 1 чаена лъжичка сол
- 0,5 чаена лъжичка смлян черен пипер
- 0,5 чаена лъжичка смлян червен пипер
- 2 супени лъжици растително масло
- 2 глави лук
- 6-8 резена бекон
Сос за намазване на месото:
- 2 супени лъжици соев сос
- 1 супена лъжица кетчуп
- 1 супена лъжица френска горчица
- 1 супена лъжица мед
Салата от червено зеле:
- 300 г червено зеле
- 2 чаени лъжички сол
- 1 шалот
- 1 краставица
- 1 супена лъжица ябълков оцет
- 1 супена лъжица зехтин
Приготвяне:
1. Нарежете свинското месо на по-дебели филийки, покрийте ги с фолио и ги подсушете от едната страна, но ги поръсете със сол и черен пипер от двете страни.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
2. Сложете нарязаните на вълнообразни кръгчета картофи в купа, овкусете със сол, черен пипер, смлян сладък червен пипер и поръсете със зехтин - разбъркайте добре.
Снимка: YouTube
3. Пригответе 2 шишчета и нанижете на тях подправените картофи, месото (всяко парче на 2 шишчета), нарязания на кръгчета лук и резен бекон – повтаряйте процеса, докато стигнете до повърхността на шишчетата, образувайки голяма купчина.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
4. Поставете върху влажна хартия за печене, увийте във фолио и поставете върху тава за печене.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
5. Печете в предварително загрята фурна за 60 минути на 200°C.
6. Изсипете соевия сос в купа, добавете кетчуп, френска горчица и мед – разбъркайте с лъжица и сосът е готов!
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
7. След като изтече времето за готвене, извадете месото от фурната, отстранете фолиото и намажете всяка страна със соса.
Снимка: YouTube
8. Продължете да печете във фурната, но без фолио, за 15-20 минути на 200°C.
Снимка: YouTube
9. Сложете нарязаното червено зеле в купа, подправете със сол - разбъркайте с ръце, след което добавете ситно нарязан шалот, краставица, залейте с ябълков оцет и поръсете със зехтин - разбъркайте добре и салатата е готова!
Снимка: YouTube
10. Сервирайте свинско месо с картофи, лук и бекон на шишчета с медено-соев сос с приготвена салата от червено зеле и краставици.
Снимка: YouTube
Приятели, желаем ви добър апетит!