Свинско на шиш с картофи и меден сос - опитайте, а после кажете БЛАГОДАРЯ! Най-голямата вкусотия с месо:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Свинско на шиш с картофи и меден сос - опитайте, а после кажете БЛАГОДАРЯ! Най-голямата вкусотия с месо:
Свинско на шиш с картофи и меден сос - опитайте, а после кажете БЛАГОДАРЯ! Най-голямата вкусотия...
663
Източник: За Жената
Свинско на шиш с картофи и меден сос - опитайте, а после кажете БЛАГОДАРЯ! Най-голямата вкусотия с месо:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Добре дошли в нашето вкусово пътешествие! Днес ви представяме вкусна рецепта за свинско месо с картофи, лук и бекон на шиш с медено-соев сос. Това ястие е пълно с прекрасни вкусове и отличителни аромати, които ще ви очароват от първата хапка.

Комбинацията от деликатно подправено свинско месо, хрупкави картофи и бекон, който остава вкусен и сочен, създава неустоима наслада. И на всичкото отгоре, това ексклузивно ястие е придружено от освежаваща салата. Пригответе се за гастрономическа приказка, която ще искате да повторите!

Вижте подробно продуктите и начина на приготвяне на чудно вкусното Свинско на шиш с картофи и меден сос :

Свинско на шиш с картофи и меден сос

Продукти:

  • 1 кг свинско месо
  • сол – на вкус
  • черен пипер – на вкус
  • 4 картофа
  • 1 чаена лъжичка сол
  • 0,5 чаена лъжичка смлян черен пипер
  • 0,5 чаена лъжичка смлян червен пипер
  • 2 супени лъжици растително масло
  • 2 глави лук
  • 6-8 резена бекон

Сос за намазване на месото:

  • 2 супени лъжици соев сос
  • 1 супена лъжица кетчуп
  • 1 супена лъжица френска горчица
  • 1 супена лъжица мед

Салата от червено зеле:

  • 300 г червено зеле
  • 2 чаени лъжички сол
  • 1 шалот
  • 1 краставица
  • 1 супена лъжица ябълков оцет
  • 1 супена лъжица зехтин

Приготвяне:

1. Нарежете свинското месо на по-дебели филийки, покрийте ги с фолио и ги подсушете от едната страна, но ги поръсете със сол и черен пипер от двете страни.

свинско филии

Снимка: YouTube

пържоли сол и пипер

Снимка: YouTube

2. Сложете нарязаните на вълнообразни кръгчета картофи в купа, овкусете със сол, черен пипер, смлян сладък червен пипер и поръсете със зехтин - разбъркайте добре.

овкусени картофи

Снимка: YouTube

3. Пригответе 2 шишчета и нанижете на тях подправените картофи, месото (всяко парче на 2 шишчета), нарязания на кръгчета лук и резен бекон – повтаряйте процеса, докато стигнете до повърхността на шишчетата, образувайки голяма купчина.

низано месо на шиш

Снимка: YouTube

приготвяне шишчета

Снимка: YouTube

шиш с месо

Снимка: YouTube

4. Поставете върху влажна хартия за печене, увийте във фолио и поставете върху тава за печене.

шиш в хартия

Снимка: YouTube

месо във фолио

Снимка: YouTube

фолио в тавата

Снимка: YouTube

5. Печете в предварително загрята фурна за 60 минути на 200°C.

6. Изсипете соевия сос в купа, добавете кетчуп, френска горчица и мед – разбъркайте с лъжица и сосът е готов!

сос с мед

Снимка: YouTube

меден сос с горчица

Снимка: YouTube

7. След като изтече времето за готвене, извадете месото от фурната, отстранете фолиото и намажете всяка страна със соса.

месо със сос

Снимка: YouTube

8. Продължете да печете във фурната, но без фолио, за 15-20 минути на 200°C.

печено месо в сос

Снимка: YouTube

9. Сложете нарязаното червено зеле в купа, подправете със сол - разбъркайте с ръце, след което добавете ситно нарязан шалот, краставица, залейте с ябълков оцет и поръсете със зехтин - разбъркайте добре и салатата е готова!

салата червено зеле

Снимка: YouTube

10. Сервирайте свинско месо с картофи, лук и бекон на шишчета с медено-соев сос с приготвена салата от червено зеле и краставици.

порция свинско на шиш

Снимка: YouTube

Приятели, желаем ви добър апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft