Сега им е времето: най-хубавите сарми с лапад на фурна!

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти
Основни ястия
Сега им е времето: най-хубавите сарми с лапад на фурна!
497
Сега им е времето: най-хубавите сарми с лапад на фурна!

С много търпение и малко умение ще сътворите най-хубавите сарми с лапад и тогава всички ще говорят само за тях

Необходими продукти

лапад - 3 връзки /30 - 40 листа/

моркови - 1 бр.
пресен лук - 2 връзки
ориз - 1 ч.ч.
челядинки или други гъби - 150 г пресни
олио - 50 мл
сол
черен пипер
червен пипер - 1 ч.л.
джоджен - пресен
магданоз - пресен
мащерка

мента

 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Почистете 2 връзки от лападовите листа като премахнете с остър нож внимателно дебелата жила в средата на листото.

Наредете почистените и добре измити листа в дълбок съд и ги залейте с вряща вода.

Останалата връзка листа нарежете на ситно.

Нарежете също пресния лук, а моркова настържете на едро ренде.

Загрейте половината от олиото и задушете в него първо лука и морковите.

Щом лукът омекне, прибавете гъбите и нарязаните листа лапад.

След като и те се запържат, прибавете ориза, предварително измит и отцеден.

Запържете и него за няколко минути, докато стане прозрачен и налейте 2 чаши гореща вода.

Прибавете всички подправки и сол на вкус и оставете плънката за сармите на котлона, докато оризът обсорбира течността.

Изчакайте няколко минути плънката да се охлади, след което оформете сармите.

Намажете тава с малко олио и наредете в нея сармите с лапад.

Залейте постните сарми с още 1 чаша гореща вода и добавете на струйка останалото олио.

Поставете тавата в добре загрята фурна на 250 °C и печете около 40 минути, докато водата се изпари и сармичките се запекат. /ако ви е силна фурната покрийте тавата с алуминиево фолио/

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft