Сега ще ви кажа как свекърва ми си замразява яйцата - винаги има запаси във фризера! Размразяваш и са като пресни:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Сега ще ви кажа как свекърва ми си замразява яйцата - винаги има запаси във фризера! Размразяваш и са като пресни:
7431
Сега ще ви кажа как свекърва ми си замразява яйцата - винаги има запаси във фризера! Размразяваш и са като пресни:

Пестеливата домакиня не обича да губи нищо! Да речем, че сте правили сладкиши с маслено тесто или майонеза и са ви останали белтъци. Или няма къде да сложите жълтъците, след като сте направили въздушен меренг. В тази статия ще ви кажем как да съхранявате яйцата във фризера , така че да могат да се използват дори след шест месеца, без да губят вкус и ползи.

ЯЙЦА ВЪВ ФРИЗЕРА

Важно е да запомните основното правило - цели яйца могат да бъдат замразени само без черупката, в противен случай те ще се напукат и ще станат храна за бактерии. Също така твърдо сварените яйца и техните компоненти не трябва да се поставят във фризера. След размразяване деликатесът ще загуби предишната си структура и ще се разпадне в ръцете ви.

Замразявайте само пресни яйца! Проверката им за свежест е много проста: потопете продукта в дълбок съд с вода и изберете само тези, които са отишли ​​на дъното. Плаващите "лодки" е по-добре да не се използват.

пресни яйца

Как да замразите цяло сурово яйце

Пригответе форма за лед или мъфини, тел за разбиване, стреч фолио и следвайте простите стъпки.

Счупете яйцето в отделна купа и разбийте до гладкост на цвят и текстура.

разбиване яйце

Ако искате да направите заготовка за определени ястия - сладки или солени - добавете сол или захар и отново разбъркайте добре.

Изсипете сместа във формичките и поставете във фризера за 4-5 часа. Можете допълнително да увиете формите в един слой стреч фолио.

замразяване яйца

Ако няма достатъчно място във фризера, извадете замразените яйца от контейнерите и ги изсипете в кутии за храна или закопчаващ се плик. Използвайте нож, ако ледът е здраво замръзнал във формата.

 

За улеснение залепете върху контейнера за съхранение стикер с датата на замразяване. Готово! В тази форма яйцата могат да се съхраняват 6 месеца или дори повече.

Как да замразите белтъците и жълтъците отделно

Тук всичко е просто, следвайте същия алгоритъм. Основното нещо е първо да разбиете продукта старателно. Можете да използвате замразени белтъци, за да приготвите меренги, протеинов омлет, глазура или крем, бисквити или блатове.

белтъци и жълтъци

Яйчните жълтъци могат да се добавят към баници, мъфини или тесто с мая, или да се направят домашна майонеза, крем брюле или сос бешамел.

Важно: ако внезапно установите, че замразените яйца са покрити с ледена кора, изхвърлете ги без съжаление. Този продукт вече не е годен за консумация.

Яйца във фризера: как да размразите заготовките от яйца

Най-добре оставете за една нощ за размразяване - така яйцата ще придобият оригиналната си текстура. Сложете яйцата си в хладилника и се захващайте за работа на сутринта!

Ако времето ви притиска, извадете съда с яйцето от хладилника и го поставете в купа със студена вода: температурната разлика няма да бъде толкова забележима и продуктът ще запази всичките си предимства. Това размразяване ще отнеме 20-30 минути.

Ще се промени ли вкусът на размразения продукт? Разбира се, ниската температура ще направи своите корекции, но не съществени. Готвачите отбелязват, че вкусът на яйцата е малко по-слаб, но това не разваля печените продукти, където яйцето е необходимо за свързване на други съставки. Ако искате да използвате замразените яйца за фритата или омлет, добавете още щипка подправки, зеленчуци и пресни билки.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft