За мнозина закуската е източник на енергия за останалата част от деня. Днешните домакини често използват модерни рецепти, но има една, която се откроява над всички...
Оригиналната старомодна Царевична питка се приготвя от едро смляно царевично брашно, сол и вода.
Предлагаме ви рецептата за Селска царевична питка , която да поднесете на семейството си с много любов:
Селска царевична питка
Продукти:
- 350 - 400 г царевично брашно
- 1 чаша хладка вода
- 1 бакпулвер
- сол
- мазнина за намазване на тавата
Приготвяне:
Изсипете бакпулвера, сол на вкус и хладката вода (малко по-голяма чаша вода) в брашното. Сместа трябва да е по-гъста от тесто за палачинки, така че добавяйте вода, ако е необходимо.
Изсипете сместа в тава, намазнена със свинска мас (или олио, ако постите) и я сложете в предварително загрята фурна на 200 градуса и печете около 15-20 минути.

Снимка: Pinterest
Напръскайте изпечената питка с вода, покрийте я с кухненска кърпа и я оставете да се охлади.

Снимка: Pinterest














