Сигурно я имате у дома: Тази храна е най-добрата профилактика за рак на стомаха!

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравословно хранене
Сигурно я имате у дома: Тази храна е най-добрата профилактика за рак на стомаха!
32588
Сигурно я имате у дома: Тази храна е най-добрата профилактика за рак на стомаха!

Знаете ли, че ако редовно ядете една храна, тя може да ви спаси, като ви предпази да получите рак на стомаха, една от най-смъртоносните форми на злокачествени заболявания?

Тя често присъства на масата - прясна лятото, и през зимата често в кисела форма. Ако си се сещате за зеле, така е!

Киселото зеле е един от основните зимни източници на храна на витамин С. Днес още следваме традицията на хранене с кисело зеле зимата. Вярно е, че много традиции умират, но това не може да се случи със зелето, защото киселото зеле изключително питателно и здравословно.

Кисело зеле винаги е било ценено, особено като средство за защита. Начинът на приготвяне идва от славяните и се използва и до днес. 

Сто грама суров зеле съдържат дори 20 мг витамин С-долу са витамин А, фолиева киселина, магнезий, желязо, фосфор, калций, калий, натрий, фибри, и протеин. То е отличен източник на витамин В12, тъй като се препоръчва особено за вегетарианците.

Това, което прави киселото зеле различно от суровото, са пробиотичните бактерии. Киселото зеле е оригинала ферментирала храна, естествено богата на пробиотични култури.

Освен, че е вкусно, киселото зеле е много здравословно, тъй като съдържа фитонутриенти, които предпазват тялото ни от рак на стомаха . Ето защо често се препоръчва от лекарите и хора, които имат проблеми с храносмилането и като цяло чувствителен стомах.

Това са лечебните свойства на кисело зеле :

- Лекува кожата, увредена от прекомерното излагане на ултравиолетови лъчи, и в допълнение е подмладена 
- Облекчава стреса 
- Подобрява настроението 
- Спомага за създаването на червените кръвни клетки, тъй като е богато на витамин В12 
- Помага за изграждане на костите 
- Укрепва имунната система 
- Има благоприятен ефект върху храносмилателните органи, стомаха и червата 
- Помага извадите вредни вещества в организма 
- Понижава високото ниво на холестерола

Приготвяне на кисело зеле у дома

Подберете здрави и стегнати зелки и ги почистете.

Направете разрез „на кръст“ в кочана, като дълбочината му да бъде 3-4 сантиметра. Наредете плътно зелките в каца или бидон и притиснете отгоре с дървена решетка. Залейте зелките със студена вода, в която предварително сте разтворили готварска сол. 

Пропорцията е следната: на всеки 10 л. вода се слага по 400 г сол. Саламурата трябва да покрива решетката, дори да бъде десетина сантиметра над нея. Ако добавите няколко глави червено салатено зеле, това ще придаде приятен цвят на саламурата, а няколко кочана царевица ще усилят ферментацията. Претакайте зелето през ден, в продължение на две седмици.ра, което отнема няколко седмици.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft