Рецепти за домашни сиренки

вход през zajenata.bg
207031

Сиренки с кашкавал


продукти:
1 кг бяло брашно
300 мл прясно мляко
100 г кисело мляко
3 бр. яйца
1 с.л. сол
1 с.л. захар
3 с.л. олио
1 с.л. мас
20 г прясна мая
200 г сирене за плънката
2 бр. яйца

 приготвяне:
Маята се разтваря в 100 мл топло, но не горещо прясно мляко и се добавя брашно за получаване на не много гъста каша. Добавят се и 1-2 щипки захар. Това ще предизвика по-бързото втасване на маята. След това се пресява брашното. Добавят се сухите съставки и се разбъркват. Оформя се кладенче и в него се изливат яйцата, 200 мл прясно мляко, 100 г кисело мляко и олиото. Накрая се добавя и готовата мая. Замесва се средно твърдо тесто. Оставя се да втаса, докато удвои обема си. Разделих го на 9 питки (при мен), като леко ги премесих. Разточих ги на кори и всяка кора поръсих с плънка от сирене и яйца. Навих на руло и после на охлюв. Мажа с жълтък и малко прясно мляко. Отгоре се настъргва кашкавал. Пече се на умерена фурна 180С.

1 2 3
4
5 6 7 8 9
Вкусни рецепти
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft