Рецепти за домашни сиренки

вход през zajenata.bg
206914

Запържени сиренки

 продукти:
400 г кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. сол
1 бр. яйце
200 г сирене
2-3 с.л. олио
брашно за средно твърдо тесто
олио за пържене


приготвяне:
Към пресятото брашно се добавя солта и се разбърква леко, след това се излива разбитото със содата и яйцето кисело мляко. Прибавят се и останалите продукти - сиренето се натрошава. Замесва се средно твърдо тесто. От него се разточва кора с дебелина 1 см. С помощта на тънкостенна чаша се изрязват полумесеци. Оформянето е въпрос на фантазия. Могат да се овалят в сусам и тогава да се изпържат. Пържат се до златисто от двете страни в сгорещено олио. Горещите сиренки се оставят върху домакинска хартия или салфетка за да се попие излишната мазнина. От една доза излизат около 50 сиренки.

1 2 3 4
5
6 7 8 9
Вкусни рецепти
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft