Бързи сиренки
Турски сиренки
Сиренки
Сиренки с кашкавал
Запържени сиренки
Бутер сиренки
Сиренки с картофи
Пържени сиренки
Сиренки с извара
Запържени сиренки
продукти:
400 г кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. сол
1 бр. яйце
200 г сирене
2-3 с.л. олио
брашно за средно твърдо тесто
олио за пържене
приготвяне:
Към пресятото брашно се добавя солта и се разбърква леко, след това се излива разбитото със содата и яйцето кисело мляко. Прибавят се и останалите продукти - сиренето се натрошава. Замесва се средно твърдо тесто. От него се разточва кора с дебелина 1 см. С помощта на тънкостенна чаша се изрязват полумесеци. Оформянето е въпрос на фантазия. Могат да се овалят в сусам и тогава да се изпържат. Пържат се до златисто от двете страни в сгорещено олио. Горещите сиренки се оставят върху домакинска хартия или салфетка за да се попие излишната мазнина. От една доза излизат около 50 сиренки.
Вкусни рецепти
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за кожата
Съвети за косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари