Сладкиш на милионера- Има 2 начина да станете милионери- единият е да пробвате този сладкиш, а другия да тичате към тотото

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Сладкиш на милионера- Има 2 начина да станете милионери- единият е да пробвате този сладкиш, а другия да тичате към тотото
Сладкиш на милионера- Има 2 начина да станете милионери- единият е да пробвате този сладкиш, а...
12528
Сладкиш на милионера- Има 2 начина да станете милионери- единият е да пробвате този сладкиш, а другия да тичате към тотото
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

"Очевидно има два начина да станете милионери - единият е да хапвате от този сладкиш, а другия - да тичате към тотопункта. Ние се спираме на първия "

Необходими Съставки

масло - 170 г със стайна температура
захар - 50 г
ванилия - 1/2 ч.л екстракт
брашно - 195 г
сол - 1/4 ч.л.

ПЪЛНЕЖ
карамел - 396 г или готово Дулсе де Лече

ШОКОЛАДОВА ГЛАЗУРА
шоколад - 180 г
масло - 60 г

 

Приготвяне на Сладкиш на милионера

Загрейте фурната на 170-180 градуса с вентилатор.

Пригответе си квадратна форма с диаметър 23 см. Покрийте я изцяло с алуминиево фолио и намаслете.

В купата на миксера се разбива маслото и захарта до побеляване. Прибавя се ванилията, брашното и солта. Става ронливо тесто, което се сваля от миксера, поставя се в тавичката с алуминиевото фолио и с ръце се оформя на хубав блат. Набожда се с вилица изцяло, за да не се надигне по време на печене.

Пече се на 180 градуса за 20 минути или докато стените се отделят от рамката на формата и тестото има хубав златист цвят. Охлажда се вътре във формата и се залива с Дулсе де Лече, като се заглажда с шпатула. Държи се в хладилник за около 1 час, за да се стегне.

Шоколадът се разтопява на водна баня и се охлажда до състояние да може да се излива, т.е. да е добре темпериран. Излива се върху карамела, заглажда се с шпатула и се държи отново в хладилник, за да стегне окончателно.

Сладкишът се нарязва с много остър нож на правоъгълни малки парчета. Сладкишът се съхранява в хладилник за около една седмица.

Забележка:
1. След като се охлади шоколадът, но не и стегнал напълно, се излива върху карамела, за да може да се разнесе добре с шпатула.

2. Ползвах готов карамел Дулсе де Лече - испански, но може да се направи самостоятелно от една кутия сладко кондензирано мляко, която се поставя на водна баня, като се покрие с алуминиево фолио и се вари на умерен огън за около 1.5 ч. до хубав и тежък златист карамел, който и на консистенция да е плътен, като няколко пъти се разбърква.

3. Може да се закупи и готов такъв - Згушенка от руските магазини.

Защо има такова смешно наименование този сладкиш, не мога да кажа, вероятно от богатия вкус на карамел и шоколад върху хубаво маслено тесто.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft