След тази имунна и енергийна бомба за тялото забравих за течния шоколад и фъстъченото масло

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
След тази имунна и енергийна бомба за тялото забравих за течния шоколад и фъстъченото масло
След тази имунна и енергийна бомба за тялото забравих за течния шоколад и фъстъченото масло
9704
След тази имунна и енергийна бомба за тялото забравих за течния шоколад и фъстъченото масло
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Какво по- хубаво начало на деня с една хубава и полезна закуска , а  ако и е полезна това вече си е бонус. Днес ще ви предложим алтернатива на фъстъченото масло и течният шоколад , която не отстъпва по нищо на вкус, а е пъти по- полезна за здравето ви.

Животът е красив, когато знаеш, че в хладилника има буркан с ароматно фъстъчено масло или пък течен шоколад! Удоволствие е да започнете деня, като закусвате филийка с вкусно, нежно разстилан шоколад - това е идеалното допълнение към сутрешния чай или кафе.  Единственият му недостатък: много е трудно да се контролираш, за да не изядеш целия буркан!

 

Домашното орехово масло  е много лесно да се направи. От инвентара ще имате нужда от миксер, хоросан или мелница, купа за смесване и красив буркан за съхранение на маслото. В същото време ще получите много вкусен, ароматен и здравословен продукт за обилна закуска. Може да се разпространява върху хляб, крутони, бисквити и препечени филийки.

За този деликатес изберете само най-доброто масло с най-малко 80% мазнини. Идеално е домашно масло , което може да се направи по нашата рецепта или да се купите на пазара. По-добре е да вземете ядки с черупка и да ги обелите преди готвене: така етеричните масла няма да се изпаряват.

 

съставки

масло 100 g

орехи 50 g

пудра захар 1 ч.

Л.

канела 1 ч. Л.

сол 1 щипка

 

подготовка

В омекотеното масло, добавете канела, пудра захар и щипка сол. Внимателно се смила масата с лъжица до гладкост. 

масло от орехи
Изсипва се орехите в купата на смесителя и се смилат (в кафемелачка се получава добре или блендер)

масло от орехи
Комбинирайте орехите с маслена основа и разбъркайте добре. Поставете ореховият десерт в красива стъклена купа и го съхранявайте в хладилника за около месец. 

масло от орехи

Ето колко лесно е да приготвяте домашна орехова паста от прости и достъпни продукти. Но винаги можете да експериментирате, като добавите какао на прах, заменяйки ядките с фъстъци, бадеми, кашу и други. Ако някога сте били в Египет, знаете как египтяните обичат сладкиши с добавянето на ядки. 

Споделете рецептата с приятелите си и направете и тяхното утро незабравимо!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft