Смесвам лук и яйца, за да заменя купения от магазина хляб и става вкусотийка дали към месото, супата или салатата

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Смесвам лук и яйца, за да заменя купения от магазина хляб и става вкусотийка дали към месото, супата или салатата
Смесвам лук и яйца, за да заменя купения от магазина хляб и става вкусотийка дали към месото,...
85988
Смесвам лук и яйца, за да заменя купения от магазина хляб и става вкусотийка дали към месото, супата или салатата
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Приготвям ги  два пъти седмично . На външен вид, най-обикновени и незабележителни, но се оказват много вкусни, сякаш с пълнеж . Мекото тесто с добавка на лук и чесън превръща лакомството в достоен заместител на скучния хляб.

 Освен това върху тях можете да намажете паста, сос или друг пълнеж, след което ще получите необичайна закуска. Със сигурност всички у дома и гостите ще го оценят!

Съставки

Лук 1 бр

Чесън 1 скилидка

Вода 200 мл

Захар 50 гр

Яйце 2 бр.

Сол 1 ч.л.

Слънчогледово олио на вкус

Мая 1 ч.л.

Пшенично брашно 600 гр

 

Подготовка

Накълцайте лукът и чесъна на едро, добавете вода и яйца, пасирайте съставките с блендер до гладка смес.


Добавете сол, захар, мая  към сместа от яйца и лук и 2 с.л.растително масло, разбъркайте добре.


Добавете брашно и замесете тесто. Покрийте купата с найлоново фолио и оставете да престои 1 час.


Разделете тестото на 8 части, оформете торта от всяка и след това ги разточете на слой.


Загрейте растително масло в тенджера и изпържете от двете страни, докато омекнат. 

Можете да добавите още чесън и ако обичате подправки. Освен това опитайте да експериментирате с любимите си подправки . Вкусът всеки път ще бъде различен!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft