Всички знаем, че оригиналната баклава се прави само с орехи, но има и други видове баклава, които просто трябва да опитате, защото няма как да им устоите. Такава е и тази баклава със смлени бисквити . Има вкус, който не може да се опише! По-долу можете да прочетете рецептата, която ще е чудесно допълнение към менюто за предстоящите празници:
Сочна баклава с бисквити
Продукти:
- 500 гр. кори за баница (от по-тънките)
 - 300 гр.
 
За сиропа:
- 1 л вода
 - 800 г захар
 - 1 лимон
 
Приготвяне:
Първо сварете сиропа. Оставете водата и захарта да заврат, след това добавете резенчетата лимон и варете още 5 минути, не трябва да е гъст. Оставете сварения сироп настрана да изстине напълно.

В отделна купа разбийте яйцата със захарта, докато се разтопи, след това добавете олиото, разбийте още малко с миксера и накрая добавете смлените бисквити. Разбъркайте с лъжица или шпатула, докато съставките се изравнят. Сместа ще стане гъста.
.jpg)
Пребройте корите и ги разделете, за всяко руло ще ви трябват по три кори (при мен бяха 18 кори, общо шест рула). Напръскайте първата кора с малко олио, върху нея сложете втората кора, напръскайте с олио и нея, след което сложете отгоре третата кора.
Върху третата кора наредете бисквитената смес по дължина (трудно се разстила, защото е гъста и ще си помагате с пръсти), тоест по единия край на кората. Завийте стегнато корите на руло и го подредете в намаслена тава. Повторете процеса и с останалите кори.
Нарежете рулцата на хапки с желаната от вас големина, но за целта ви трябва много остър нож. Намажете всяко руло в тавата с олио и изпечете в предварително загрята фурна на 180 градуса, до приятен загар.

Извадете горещата баклава от фурната и постепенно с черпак я залейте с изстиналия сироп.

Оставете баклавата да се охлади добре и да поеме сиропа. Охладете добре и се насладете на вкуса.
.jpg)
Да ви е сладко!

                                            
                                        




                                        
                                        
                                        
                                        







