Старомоден сладкиш с модерен вкус - всяка хапка е сочно удоволствие! Гледайте колко лесно се прави:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Старомоден сладкиш с модерен вкус - всяка хапка е сочно удоволствие! Гледайте колко лесно се прави:
Старомоден сладкиш с модерен вкус - всяка хапка е сочно удоволствие! Гледайте колко лесно се прави:
3199
Източник: За Жената
Старомоден сладкиш с модерен вкус - всяка хапка е сочно удоволствие! Гледайте колко лесно се прави:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Мек и сочен шоколадов сладкиш с череши - тази рецепта е перфектен избор за всеки повод! Ако нямате череши (или не са ви по джоба), може да го направите с вишни (става и със замразени или такива от компот).

Комбинацията от ефирен блат, богат шоколадов топинг и пресни плодове създава неустоим десерт, който ще зарадва всички любители на сладкото. На пръв поглед рецептата е добре позната и прилича много на популярното негърче, но комбинацията между шоколада и киселия вкус на черешите (вишните) ще ви изненада приятно.

Лесен за приготвяне, този плодово-шоколадов сладкиш е идеален за семейни събирания, празненства или просто за наслада с чаша кафе.

Ето какво ви е необходимо за нашия Старомоден сладкиш с череши и шоколадов сос :

Старомоден сладкиш с череши и шоколадов сос

Продукти:

За блата:

  • 3 яйца
  • 230 г захар
  • 100 мл прясно мляко
  • 100 мл олио
  • 220 г брашно (меко, тип 400)
  • 6 г бакпулвер

За плънката:

  • 500 мл прясно мляко
  • 150 г шоколад
  • 2 супени лъжици какао на прах
  • 165 г маргарин
  • 140 г захар

Допълнително:

  • 300 г череши/вишни
  • кокос, смлени ядки или смлени бисквити (за поръсване)

Приготвяне:

1. В дълбока купа разбийте яйцата със захарта с миксер, докато сместа стане кремообразна и гъста. Добавете млякото и олиото и продължете да разбивате.

Постепенно добавете брашното, смесено с бакпулвера, и разбийте, докато се получи еднородна смес без бучки.

2. Намажете и поръсете с брашно тава за печене с размери 37x24 см. Изсипете приготвената смес в тавата и я разпределете равномерно. Подредете черешите отгоре.

3. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса C за около 20 минути или докато блатът стане златистокафяв. Проверете готовността с клечка за зъби – ако излезе суха, блатът е готов. Оставете да се охлади.

изпечен сладкиш с череши

Снимка: YouTube

4. Междувременно пригответе топинга. Сложете млякото, захарта, маргарина, какаото на прах и шоколада в тенджера на слаб огън.

Разбийте за 3-4 минути, докато сместа стане гладка и хомогенна. Оставете я да се охлади леко, но не прекалено много, за да остане течна за потапяне.

5. Нарежете охладения сладкиш на кубчета (трябва да получите около 45 парчета). Потопете всяко кубче в шоколадовия сос, като се уверите, че е равномерно покрито от всички страни. Извадете кубчетата върху тава за печене.

блат в шоколадов сес

Снимка: YouTube

6. Накрая оваляйте кубчетата в кокос, смлени ядки или смлени бисквити, според вашия избор. Оставете ги да стегнат преди сервиране.

модерен шоколадов сладкиш

Снимка: YouTube

Този десерт може да се съхранява в хладилник в продължение на няколко дни, а вкусовете му стават още по-изразени няколко часа след приготвяне. Насладете се на всяка хапка! 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft