Стъргана зимна салата в буркани: Без варене, пълна с витамини! Отваряш бурканчето и хапваш вкусно:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Стъргана зимна салата в буркани: Без варене, пълна с витамини! Отваряш бурканчето и хапваш вкусно:
Стъргана зимна салата в буркани: Без варене, пълна с витамини! Отваряш бурканчето и хапваш вкусно:
1149
Източник: За Жената
Стъргана зимна салата в буркани: Без варене, пълна с витамини! Отваряш бурканчето и хапваш вкусно:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тази зимна рецепта е идеална за тези, които искат да приготвят вкусна и здравословна закуска без готвене и стерилизация.

С комбинация от пресни моркови, червени чушки и подправки, това зимно ястие е богато на витамини и антиоксиданти, идеално за всеки повод.

Следвайте тази проста процедура и се наслаждавайте на свежия вкус на зеленчуците през цялата година. Ето какво ви е необходимо за вкусната и пълна с витамини Стъргана зимна салата в буркани :

Стъргана зимна салата в буркани

Продукти:

  • 3 кг моркови
  • 2,5 кг червени чушки
  • 20-25 люти чушки
  • 1 глава чесън
  • 1,5 връзки магданоз
  • 335 мл оцет (4-5%)
  • 225 мл олио
  • 4 супени лъжици едра сол

Приготвяне:

1.

Обелете морковите и ги настържете на едро ренде. Сложете ги в голяма купа.

2. Почистете червените и лютите чушки, отстранете семките и ги смелете в блендер или кухненски робот. Направете същото с чесъна.

червени чушки в блендер

Снимка: YouTube

3. Добавете нарязаните чушки и чесън в купата с морковите.

люти чушки блендер

Снимка: YouTube

смлени чушки

Снимка: YouTube

4. Нарежете ситно магданоза и го добавете към сместа.

накълцан магданоз

Снимка: YouTube

5. Поръсете с 3 супени лъжици едра сол и разбъркайте добре с ръце, за да се комбинират съставките и зеленчуците да пуснат сока си.

6. Налейте 335 мл оцет и 225 мл олио. Разбъркайте отново и оставете сместа да престои 1-2 часа.

пюре със сол

Снимка: YouTube

7. Опитайте и, ако е необходимо, добавете още 1 супена лъжица сол. Внимавайте, недостатъчното количество сол може да доведе до разваляне на салатата.

8. Разбъркайте сместа още веднъж, за да се поеме сокът.

9. Пригответе чисти, сухи буркани. Напълнете ги със сместа, като натискате, за да отстраните въздуха. Напълнете бурканите със сока от сместа до горе.

пълнене буркани

Снимка: YouTube

буркани салата

Снимка: YouTube

10. Почистете краищата на бурканите с кухненска хартия и ги затворете с нови капаци, като се уверите, че се затварят добре.

11. Съхранявайте зимната тиква в хладилник. За оптимален вкус, оставете я да престои 3 седмици преди консумация.

зимна салата в буркани

Снимка: YouTube

Тази зимна тиква е свежа, хрупкава и пълна с вкус, идеална като добавка към ястия или като самостоятелно предястие. Насладете се на вкуса и свежестта ѝ!

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft