Събирам пресни цветове от глухарче, внимателно ги поставям в буркан: слой цветове, слой захар, леко ги уплътнявам

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравословно хранене
Събирам пресни цветове от глухарче, внимателно ги поставям в буркан: слой цветове, слой захар, леко ги уплътнявам
252
Снимков материал: pixabay.com
Събирам пресни цветове от глухарче, внимателно ги поставям в буркан: слой цветове, слой захар, леко ги уплътнявам

Обичам да се наслаждавам на чай от глухарче през зимата - той носи топъл полъх на пролет в мразовитите дни.

Приготвянето на такъв препарат изобщо не е трудно, основното е да се съхранява в хладилник, в противен случай сместа ще започне да ферментира.

Събирам пресни цветове от глухарче, внимателно ги поставям в буркан: слой цветове, слой захар, леко ги уплътнявам и ги оставям на топло място за една нощ. На следващата сутрин сложих буркана в хладилника.

Постепенно цветовете отдават сока си на захарта и намаляват обема си, след което изсипвам масата в по-малък буркан, но това не е необходимо.

Външно такъв препарат не изглежда много привлекателен - тъмна, леко неразбираема смес. Но щом загребете лъжица от тази смес и я пуснете във вряща вода, започва истинска магия: глухарчето се отваря, превръщайки се в нежно, ароматно цвете.

Това е невероятно здравословен, красив и ароматен чай, който ще ви радва през цялата зима!

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft