Събудете се красива като принцеса: нощна маска за изсветляване на кожата

вход през zajenata.bg
За Жената
Красота
Грижа за кожата
Събудете се красива като принцеса: нощна маска за изсветляване на кожата
540
Събудете се красива като принцеса: нощна маска за изсветляване на кожата

Красивата и сияйна кожа изглежда за мнозина непостижима мечта. И всичко това заради пигментни петна, които развалят целия външен вид. Но не бързайте да купувате скъпа козметика.

Днес ще ви научим как да се борите с възрастовите петна с една проста маска! Достъпна е за всяка жена и може да се направи у дома, сама.

КАК ДА ИЗВЕТЛЕТЕ КОЖАТА СИ
СЪСТАВКИ

1 с.л. пчелен мед
1 с.л.  кисело мляко без добавки
1 ч.л. лимонов сок

Смесете всички съставки до гладкост. Нанесете маската върху проблемната зона. Оставете да действа 15 минути, след което отстранете филма. Препоръчва се тази процедура да се извършва през нощта, тъй като след отстраняване на филма може да се появи леко зачервяване на кожата.

Използвайте маската не повече от 2 пъти седмично. Не пропускайте да споделите простата тайна на снежнобялата кожа с приятелите си!

***************

БОНУС СТАТИИ
11 невероятни причини, поради които трябва да ядете целина всяка вечер!

От този ден целината е в ежедневната ми диета!

Когато говорим за здравословни храни, особено зеленчуци и плодове, повечето от нас веднага се сещат за ябълки, лимони, спанак и домати. Но не толкова често целина.

Въпреки това целината е невероятно здравословен зеленчук, който може да осигури безкраен списък от ползи за здравето, така че след като прочетете тази статия, определено ще я добавите към редовното си меню.

Ето неговите невероятни ползи за здравето:

Целината подпомага храносмилането: Някои хора описват вкуса на целината като „хрупкава вода“ и това със сигурност помага за храносмилането. Той е богат източник на вода, който в комбинация с неразтворими фибри регулира движението на червата. Съвет: В случай на диария избягвайте целината, тъй като има мощни диуретични и пречистващи свойства.

Целината облекчава възпалението. Консумацията му ще ви избави от акне, астма, болки в ставите и белодробни инфекции.

Регулира алкалния баланс. Целината регулира баланса на нивата на рН в тялото и предпазва системата от подкисляване.

Целината понижава кръвното налягане: съдържа активни съединения, известни като фталиди, които подобряват кръвоносната система, докато яденето на сурова целина намалява високото кръвно налягане.

Целината лекува лошия холестерол: Целината съдържа съставка, известна като бутилфталид, която осигурява нейния аромат и вкус, и тази съставка понижава лошия холестерол!

Съдържа "добри" соли. Целината съдържа естествен, органичен натрий. Това е жизненоважно за цялостното здраве.

Поддържа здравето на очите. Голям стрък целина има до 10% от дневната ви нужда от витамин А, който предпазва очите и предпазва от свързана с възрастта дегенерация на зрението.

Целината насърчава загуба на тегло. Един голям стрък целина съдържа само 10 калории, така че смело го добавяйте към салати и супи.

Намалява стреса: Целината успокоява нервната система поради големите си количества минерали, особено магнезий, както и етерично масло. По този начин намалява стреса и ако се яде вечер, ще ви помогне да заспите лесно.

Целината може да се бори с рака: Две проучвания в Университета на Илинойс установиха, че целината съдържа мощен флавоноид, лутеолин, който инхибира растежа на раковите клетки, особено в случай на рак на панкреаса.

Друго проучване установи, че редовната консумация на целина може значително да забави образуването на клетки от рак на гърдата.

Може да подобри вашия сексуален живот: Целината съдържа два феромона, наречени андростенони, които се освобождават при дъвчене на целина и също повишават нивата на възбуда.

Съвет:

Винаги избирайте изправени стъбла целина, които щракват при навеждане, със свежи, хрупкави листа.

Целината е най-добре да се готви на пара - по този начин ще запази вкуса си и дори 99% от хранителните си вещества.

Прясно нарязаната целина запазва хранителните си вещества много по-добре, отколкото ако я нарежете и съхранявате дори за няколко часа.

Колкото по-тъмен е цветът на целината, толкова по-силен е вкусът.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft