Съвет от готвача: Как да накиснете пиле от магазина преди готвене

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Съвет от готвача: Как да накиснете пиле от магазина преди готвене
4692
Съвет от готвача: Как да накиснете пиле от магазина преди готвене

Пилешкото месо с право може да се нарече един от най-популярните продукти. И има защо, защото пилето се приготвя много лесно, може да се вари, пържи, пече и задушава. Вярно е, че повечето от нас купуват това месо в магазина, започвайки да готвим веднага, без да го приготвяме. Но не трябва да правите това. Ще ви покажем  как да накиснете пилето преди готвене .

Фактът, че пилето трябва да бъде предварително накиснато, се аргументира както от диетолози, така и от готвачи. Много домакини обаче не знаят за този етап на подготовка. И напразно, защото такава обработка може да направи месото по-безопасно за вашето здраве.

Как да накиснете пиле: съвет на готвача

Така че защо да накисвате пилето преди готвене? Факт е, че отглеждането на домашни птици във фабриките отнема много по-малко време, отколкото у дома. За да направят това, пилетата получават различни антибиотици, хормони и добавки в храната си. Това помага на птицата да бъде по-издръжлива и силна.

За да почистите месото от добавки, доколкото е възможно, то трябва да се накисва в разтвор . Това може да стане по няколко начина, които познат готвач сподели с мен. Те се използват от професионалисти в тяхната работа.

Лимонов сок

Този метод на накисване е един от най-популярните. След такава процедура месото не само ще се почисти от бактерии и антибиотици, но и ще стане по-меко и сочно. За да приготвите марината за месо , смесете 4 с.л. сол и лимонов сок, след което ги разтворете в 1 литър вода. Оставете месото в разтвора поне 2 часа и след това изплакнете с течаща вода. Гответе месото както обикновено. Ще усетите разликата във вкуса.

Минерална вода

С помощта на минерална вода пилешкото месо може да се почисти и от нежелани добавки. За да направите това, трупът или частите от пилето трябва да бъдат напълно напълнени с минерална газирана вода . Месото трябва да се остави за 4 часа, след което се отцежда и отново се изплаква. Минералната вода ще ви помогне да направите месото по-меко и крехко. Ето защо този метод ще помогне, ако подозирате, че закупеното месо е от старо пиле.

Солена вода

Пилешкото месо може да се накисне и в обикновена чиста вода, ако сте сигурни в качеството на месото. Ако пилето е закупено на пазара или вече е престояло известно време в хладилника, по-добре е да добавите няколко супени лъжици сол към водата. Месото в това състояние трябва да се остави за няколко часа и след това да се изплакне с чиста вода.

Както можете да видите, с няколко прости манипулации можете да направите закупеното от магазина месо безопасно и вкусно. След това препоръчваме да приготвите пилешко месо на тиган , което е подходящо както за обяд, така и за вечеря.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft