Тази вафлена торта надмина бисквитената даже по бързина, лекота и вкус

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Тази вафлена торта надмина бисквитената даже по бързина, лекота и вкус
Тази вафлена торта надмина бисквитената даже по бързина, лекота и вкус
37614
Тази вафлена торта надмина бисквитената даже по бързина, лекота и вкус
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

В навечерието на пристигането на гостите фурната винаги е заета с основното ястие. В такива ситуации предпочитам десерти без печене. Напоследък много често ме спасява бърза вафлена торта, направена от готови торти.

Ако откриете този вид десерт, най-вероятно няма да опитате шоколадовия крем , който използвам за тази рецепта. Толкова е вкусно, че може да превърне дори закупените от магазина вафлени кори в истински кулинарен шедьовър!

Съставки

Вафлени кори 5 броя.

Яйца 5 броя.

Захар 350 гр

Ваниия 10 g

Сол 1 щипка

Масло 250 гр

Тъмен шоколад 100 g

Орехи 250 гр

 

Подготовка

Разбийте яйцата със сол, ванилова захар и обикновена захар, добавяйки захарта на малки порции. Масата трябва да изсветли и да увеличи размера си.


Гответе получения крем на водна баня за около 20 минути, като разбърквате от време на време.

Към яйчената смес добавете кубчета шоколад и масло. Смесете добре съставките до гладка смес.


Нарежете орехите и добавете 180 г към сметаната.

Разстелете едната вафлена кора върху другата, като всяка мажете с около 4 с.л. шоколадов крем. Натиснете добре корите. Поръсете останалите ядки върху горната част на тортата.

Изпратете готовия десерт в хладилника за поне 2 часа и след това нарежете 

Такъв вкусен и оригинален десерт може да се приготви с помощта на обикновени закупени вафлени кори и налични съставки.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft