Тази заливка ми я сподели един приятел, който има кръчма от 20 години и винаги е фул макс пълна...
10 Юни 2017
296417
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Това пилешко месо е толкоз вкусно, че не бихте могли да си представите! Гвоздеят на това ястие е заливката!
Съставки:
Картофи – 10 броя
Пилешко филе – 0,5 кг
Яйца – 3 броя
Сметана – 6 супени лъжици
Зелен лук на вкус
Сол на вкус
Черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте картофите, сварете ги с кожата за 10 минути, свалете ги от огъня, охладете и обелете.
Нарежете пилешките гърди на парчета на около 5 х 5 см, добавете сол и черен пипер. Оставете да се мариноват за 15 минути.
Запържете до златисто кафяво.
Смесете картофите с месото, поставете ги тавичка. Разбийте яйцата със сметаната, добавете ситно нарязания зелен лук, посолете. Залейте с яйчено-сметановата смес и сложете ястието във фурната за 20 минути. Печете при температура от 180 градуса.
Смесете картофите с месото, поставете ги тавичка. Разбийте яйцата със сметаната, добавете ситно нарязания зелен лук, посолете. Залейте с яйчено-сметановата смес и сложете ястието във фурната за 20 минути. Печете при температура от 180 градуса.
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари