Тази рецепта издига тиквичките на космическо ниво - стават по-вкусни от мръвка, вкъщи умираме за тях:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Тази рецепта издига тиквичките на космическо ниво - стават по-вкусни от мръвка, вкъщи умираме за тях:
Тази рецепта издига тиквичките на космическо ниво - стават по-вкусни от мръвка, вкъщи умираме за...
39218
Тази рецепта издига тиквичките на космическо ниво - стават по-вкусни от мръвка, вкъщи умираме за тях:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тиквичките безспорно са фаворит през пролетно-летния сезон. Ние, българите, обичаме да ги хапваме след топлинна обработка - пържени или печени, най-често.

А има толкова други възможности, които правят с тиквичките чудеса. Днес сме ви приготвили точно такава рецепта. Тази салата от пържени тиквички има невероятен вкус, ще задоволи претенциите и на най-взискателните ви гости. Съчетанието от тиквички, чесън, орехи и подходящ дресинг е истинско вълшебство за летните вечери. Ето рецептата за тиквички с орехи и чесън :

тиквички с орехи и чесън

Продукти:

2-3 млади тиквички

За дресинга: 

2-3 скилидки чесън

1/2 чаша орехи 

1/2 връзка магданоз 

2-3 с.л.зехтин

балсамов оцет на вкус

пържени тиквички с орехи и чесън

Приготвяне:

Нарежете тиквичките на едри парчета, посолете и ги оставете да се отцедят Изпържете ги на силен огън в слънчогледово масло в голям тиган, на един слой. Тиквичките трябва да се изпържат, без да се разпадат.

За дресинга:

Начукайте ядките или ги нарежете, накълцайте ситно магданоза, намачкайте добре чесъна през преса. Добавете зехтин и балсамов оцет на вкус, и разбъркайте добре всичко .

Залейте с дресинга тиквичките и внимателно разбъркайте. Вкусни са и топли, и студени.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft