Нова година рецепти за пържоли

вход през zajenata.bg
160815
Телекшо с шунка

Телекшо с шунка

4 телешки котлета
80 г шунка
1 ч. ч. сухо бяло вино
4 с. л. олио
2 глави лук
2 моркова
40 г краве масло
2 с. л. галета
1-2 зърна хвойна (по желание)
2 с. л. лимонов сок
щипка риган
магданоз
сол
черен пипер
Приготвяне:
Начукайте котлетите от двете страни с дървено чукче и ги измийте. Намажете ги със смес от лимоновия сок, ригана, черния пипер, солта и счуканата хвойна и ги оставете 30 мин. да поемат ароматите. Сгорещете олиото и изпържете котлетите от двете страни. Извадете ги и в същата мазнина запържете нарязания на ситно лук и остърганите и нарязани на кубчета моркови. Прехвърлете изпържените зеленчуци в тавичка, отгоре наредете котлетите, върху всеки котлет сложете по малко нарязана на ситно шунка, налейте виното и 1 ч. ч. гореща вода и поръсете със смесената със ситно нарязания магданоз галета. Сложете върху котлетите и по едно парче масло и запечете в предварително загрята слаба фурна, докато месото омекне, а водата се поизпари.  

1 2 3
4
5 6 7 8 9
Коледа идва
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft