Нова година рецепти за пържоли

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Руло Стефани за Нова година
160869

Руло Стефани за Нова година

600-700 г кайма
150 г сух салам (пушена шунка)
5 яйца
2 филии сух хляб
1 чаена чаша прясно мляко
2-3 сварени моркова (може и кисели от туршия)
4 супени лъжици нарязани консервирани гъби
4 кисели краставички
4 супени лъжици мазнина
галета
черен пипер
сол
магданоз
100-150 г настърган кашкавал

Приготвяне:
Каймата се омесва като за кюфтета, с накиснатия в млякото хляб, едно цяло яйце и един жълтък, черен пипер, сол и ситно нарязания магданоз. Сместа се оставя да отлежи половин час на хладно, след което се разстила върху намокрена кърпа или домакинско фолио. На два пръста от края на сместа се слагат ивици от гъбите, нарязаните парчета салам или шунка, нарязаните по дължина кисели краставички и моркови. Върху тази смес се слагат едно до друго по дължина три-четири сварени яйца. С помощта на фолиото или кърпата от каймата и плънката се оформя руло, което се слага в намазана с мазнина продълговата форма, намазва се отгоре с разбития белтък на едното сурово яйце, поръсва се леко с галета, полива се с две супени лъжици мазнина и се пече в умерена фурна около 15 минути. Набожда се на няколко места с вилица и се допича.
Докато е още топло, рулото се наръсва с настъргания кашкавал. Оставя се да изстине и се нарязва на филии, които се сервират с подходяща гарнитура и сос по избор. 

1 2 3 4
5
6 7 8 9
Коледа идва
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft