Тиквички не пека, не пържа, а ги готвя просто така! Всичко е толкова просто, но само прави салатата по-вкусна

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Тиквички не пека, не пържа, а ги готвя просто така! Всичко е толкова просто, но само прави салатата по-вкусна
Тиквички не пека, не пържа, а ги готвя просто така! Всичко е толкова просто, но само прави...
2170
Тиквички не пека, не пържа, а ги готвя просто така! Всичко е толкова просто, но само прави салатата по-вкусна
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ароматна, лека и много лесна за приготвяне салата от печени в микровълнова тиквички и пресни домати.

съставки:

  • Тиквички - 2 бр. (500 г)
  • Домати - 2 бр.
(250 г)
  • Чесън - 3 скилидки
  • Магданоз (пресен) - 20 гр
  • Сол - 1 ч.л.
  • Смлян черен пипер - на вкус
  • Риган (сушен) - 0,5 ч.л.
  • Масло – 2 с.л.
  • Приготвяне:

    Тиквичката се нарязва на кръгчета с дебелина около 4 мм.

    Поставете готовите тиквички в съд за микровълнова фурна, добавете сол, налейте масло, разбъркайте и изпратете в микровълновата фурна за 5 минути. Микровълновата ми е 800 вата.

    Отцедете сока от готовите тиквички и добавете към горещите тиквички чесън, прекаран през преса. Разбъркваме.

    Нарежете доматите на парчета и ги изпратете в купата с тиквичките.

    Пресният магданоз се нарязва на възможно най-ситно и се добавя към салатата с останалите продукти.

    За вкус и аромат поръсете салатата със сух риган и смлян черен пипер.

    Разбъркайте и сервирайте.

    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft