Тирамису
Продукти:
400 г Маскарпоне
	4 яйца (разделени на жълтъци и белтъци)
	100 г пудра захар
	2 с. л. коняк (Амарето, ром или Марсала)
	250 мл силно кафе еспресо
	1 опаковка бишкоти
	2 ч. л. натурално какао
	Приготвяне:
	• Жълтъците се разбиват с пудра захар, докато не увеличат обема си 3-4 пъти.
	• Прибавя се Маскарпонето и се размесва внимателно с дървена лъжица.
	• Белтъците се разбиват на твърд сняг.
	• Добавят се при Маскарпонето внимателно се разбъркват.
	• В свареното кафе се прибавят 2 с. л. коняк (амарето или ром).
	• Бишкотите се потапят една по една в кафеената смес и се нареждат една до друга.
	• Отгоре се поставя един слой крем.
	• Отгоре отново потопените бишкоти, крем.
	• Най-горният слой трябва да бъде крем.
	• Така наредените бишкоти се поставят в хладилника да престоят една нощ.
	• Преди сервирането ТИРАМИСУТО се поръсва с какао. 


 
                             
                             
                             
                             
                             
                            







