Тирамису с бишкоти и маскарпоне
5 жълтъка
	500 гр. сирене маскарпоне
	120 гр. захар
	50 мл. ром
	30 мл. кафеен ликьор или вино Марсала
	250 мл. сладкарска сметана
	около 40 бишкоти Савоярди
	студено кафе, смесено с ром и захар за напояване на бишкотите
	• Жълтъците се разбиват със захарта, слагат се на водна баня и се разбиват, докато побелеят и се сгъстят.
	• Междувременно се прибавят рома и калуата (или марсалата) и всичко се разбърква.
	• Смъква се от котлона и се разбива още 3-4 минути, докато започне да се охлажда.
	• Маскарпонето се разбърква, докато стане кремообразно, а в друг съд се разбива сметаната.
	• Към маскарпонето внимателно се добавя яйчената смес и всичко се разбърква добре.
	• Накрая прибавяме сметаната, като всичко се смесва леко с помощта на шпатула или лъжица.
	• Тирамисуто може да се реди в подходящ размер тава или тенджера, ако след това ще се обръща.
	• Дъното на тенджерата се покрива със свежо фолио и започва реденето в следната последователност: крем, бишкоти, крем, бишкоти, крем, бишкоти.
	• Преди реденето всяка бишкота се потапя за много кратко в сместа от кафе, ром и захар.
	• Съдът се покрива с фолио и се оставя за една вечер в хладилник, за да може всичко да стегне.
	• След това се обръща в поднос или голяма чиния, за да може да се украси.
	• Отгоре се поръсва с неподсладено какао, а може и с настърган шоколад. 


 
                             
                             
                             
                             
                             
                            







