Тирамису с лешници
Продукти:
	1 с. л. нескафе
	3 с. л. фина захар
	160 мл вряла вода
	80 мл лешников сироп
	125 мл готварска сметана
	250 г сирене Маскарпоне
	12 бр (240 г) бишкоти
	25 г едро настърган тъмен шоколад
	70 г едро накълцан изпечен лешник
	Приготвяне:
	• Нескафето и половината от захарта се разтварят в горещата вода.
	• Прибавя се ликьорът и сместа се охлажда.
	• Междувременно сметаната и останалата захар се разбиват на мек сняг.
	• Прибавя се сиренето Маскарпоне и всичко се разбърква добре с дървена лъжица.
	• Бишкотите се потапят в изстиналата кафеeна смес.
	• Нареждат се в 2 литрова правоъгълна тава (форма) на един ред.
	• Напръскват се с останалата кафеeна смес.
	• Отгоре се разпределя кремообразната смес.
	• Накрая се поръсват с лешници и шоколад.
	• Лешниковото тирамису се поставя в хладилник да се охлади поне за 4 часа (най-добре за цяла нощ).


 
                             
                             
                             
                             
                             
                            







