Тирамису с малини
	
	500 г Маскарпоне
	3 яйца
	150 г пудра захар
	400 г бишкоти
	400 г пресни или замразени малини
	шамфъстък
	• Жълтъците се разбиват с пудра захар.
	• Прибавя се Маскарпонето и всичко се разбърква добре.
	• Отделно белтъците се разбиват на твърд сняг.
	• Изсипват се при жълтъците и се разбъркват внимателно.
	• Замразените малини се размразяват, след което се пюрират в блендер или с ръчен пасатор.
	• По желание може да се прибави и сладък ликьор или ром.
	• Във форма за тирамису на дъното се поставя една част от крема с Маскарпонето.
	• Отгоре се поставят потопени в малиновото пюре бишкотите.
	• Отново крем, бишкоти и така докато не свършат бишкотите.
	• Ако остане малиново пюре, то се изсипва като горен слой заедно с крема.
	• Накрая по желание се поръсва със ситно накълцани шамфъстъци.
	• Формата се покрива със "свежо" фолио.
	• Малиновото тирамису се оставя да престои за една нощ в хладилник. 


 
                             
                             
                             
                             
                             
                            







