 
                            
                        
                                    
                Тирамису за деца
	2 жълтъка
	40 г захар
	250 г сирене Маскарпоне
	150 г бишкоти
	100 г разбита сметана
	пудра захар
	125 г къпини
	125 г малини
	2 с. л. пудра захар
	сок от 1 портокал
	настъргана кора от 1 портокал
	1 ч. л. ванилова захар
	• С миксер се разбиват поотделно къпините и малините с по 1 с. л. пудра захар.
	• Сокът се прецежда.
	• Отделно жълтъците се разбиват с 40 г захар, ваниловата захар, сокът и настърганата кора от портокал.
	• Разбиват се около 10 минути или до получаване на жълта кремообразна смес.
	• Прибавя се Маскарпоне и с дървена лъжица се разбърква до еднородна смес.
	• В тава се нареждат бишкотите.
	• Покриват се с половината миксирани плодове, а отгоре половината от крема.
	• Върху крема се нареждат останалите бишкоти.
	• Отново се покриват с останалите миксирани плодове и останалата част от крема.
	• С помощта на шпатула се заглажда.
	• Формата се покрива с найлоново фолио и се прибира за една нощ в хладилника.
	• Преди сервиране се украсява отгоре с разбита сметана, няколко малини и къпини.
	• Детското тирамису се поръсва с пудра захар.


 
                             
                             
                             
                             
                             
                            







