Тирамису с ягоди и маскарпоне
24 бр бишкоти
KРЕМ
	330 г сирене Маскарпоне
	3 с. л. пудра захар
	1 с. л. портокалов ликьор
	(Кюрасо или друг ароматен ликьор)
	360 мл готварска сметана (35 %)
ПЮРЕ
	200 г (400 мл) ягоди
	2 с. л. портокалов ликьор
	(Кюрасо или друг ароматен ликьор)
	50 г захар
	60 мл портокалов сок
ЗА УКРАСА
	какао на прах
	шоколад
	ягоди
	Приготвяне:
Приготвяне на крема:
	• В малка купа се смесват сиренето Маскарпоне, пудрата захар и 1 с. л. портокалов ликьор.
	• Към тази смес се добавя разбитата с миксер сметана.
Приготвяне на пюрето:
	• Ягодите се разбиват на пюре с пасатор или блендер, заедно с портокаловия ликьор, захарта и портокаловия сок.
	• Пюрето се прехвърля в плитък съд.
Приготвяне на тирамисуто:
	• Половината бисквити се потапят в ягодовото пюре и се нареждат на дъното на формата.
	• Заливат се със 120 мл от пюрето и половината от сметановия крем.
	• Същото се повтаря с останалите бисквити, пюре и крем, за да се получи втори пласт.
	• Горният пласт се заравнява с шпатула (лопатка).
	• Покрива се с фолио и се поставя в хладилник за 8-12 часа, за да се напоят бисквитите и да се стегне.
	• Преди поднасянето ягодово тирамису се наръсва с какао и/или настърган шоколад, украсява се с ветрило от ягоди.


 
                             
                             
                             
                             
                             
                            







