Това е най-поръчваното ястие в ресторанта ни! Шеф-готвач издаде рецептата за перфектната риба (става и с най-евтината)

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Това е най-поръчваното ястие в ресторанта ни! Шеф-готвач издаде рецептата за перфектната риба (става и с най-евтината)
Това е най-поръчваното ястие в ресторанта ни! Шеф-готвач издаде рецептата за перфектната риба...
2730
Това е най-поръчваното ястие в ресторанта ни! Шеф-готвач издаде рецептата за перфектната риба (става и с най-евтината)
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

По някаква причина мнозина смятат, че вкусно ястие на ниво ресторант трябва да се приготви от скъпи видове риба. Твърди се, че за това са подходящи само благородна сьомга, лаврак или ципура.

Но главният готвач Антон Салников вярва, че страхотна вечеря може да се приготви и от бюджетни морски дарове.

В интервю кулинарният специалист сподели проста рецепта , която много харесват гостите на неговия ресторант.

Перфектната печена риба

Продукти:

200-300 грама риба

50 грама домати

20 грама масло

3-4 резена лимон

10 грама босилек

20 грама маслини

Приготвяне:

Почистената и измита риба подсушете. Нарежете доматите и лимоните на резени, маслините - на ситно. Поставете в коремчето на рибата 1-2 резена лимон, половината резени домат, нарязаните маслини, маслото и пресния босилек.

Отгоре подредете останалите резени лимон и домат, поръсете с качествен зехтин и увийте всичко в хартия за печене или алуминиево фолио.

риба в хартия

Печете на 160 градуса за 20 минути. Ще бъде много вкусно!

печена риба с гарнитура

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft