Този рибен хляб ще украси достойно всяка никулденска трапеза - хем красив, хем вкусен:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Този рибен хляб ще украси достойно всяка никулденска трапеза - хем красив, хем вкусен:
Този рибен хляб ще украси достойно всяка никулденска трапеза - хем красив, хем вкусен:
5315
Този рибен хляб ще украси достойно всяка никулденска трапеза - хем красив, хем вкусен:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Менюто на всеки празник трябва да е специално. Ето защо на днешния Никулден решихме да ви покажем как да приготвите изключително красив и вкусен рибен пай от бутер тесто.

Бутер тестото си отива с плънката от риба и картофи. Приготвя се много бързо и лесно, ако използвате готово бутер тесто . Най-важната част е оформянето, както ще видите по-долу в рецептата:

Празничен рибен пай

Продукти:

500 гр.бутер тесто

500 гр.филе от риба (в случая е сьомга, но може да го приготвите с всякаква, дори с консерва риба тон)

4 картофа

1 яйце

зелени подправки на вкус

Приготвяне:

1. Извадете бутер тестото, разстелете го и изрежете от него формата на рибата. Отгоре намажете с картофено пюре (пригответе го от сварените картофи без добавяне на мляко или вода) и нарязаната сварена риба. Много вкусно се получава със сьомга.
рибен пай

2. Затворете горната част с втори слой тесто и украсете рибата.
пай с риба

3. Намажете отгоре със сурово яйце и пъхнете във фурната, загрята на 200 градуса. Тъй като всички съставки са предварително обработени топлинно, паят се пече бързо: трябва постоянно да наблюдавате фурната. Отнема около 30 минути (при температура 180 градуса).
вкусен и красив пай с риба

4. Получава се не само вкусен, но и красив пай! 

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft