Толкова много го обичам, но купешкото никога няма този истински и автентичен вкус, затова започнах да си правя сама

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Толкова много го обичам, но купешкото никога няма този истински и автентичен вкус, затова започнах да си правя сама
Толкова много го обичам, но купешкото никога няма този истински и автентичен вкус, затова...
165719
Толкова много го обичам, но купешкото никога няма този истински и автентичен вкус, затова започнах да си правя сама
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Моцарела сирене: Ето как да го приготвим в домашни условия

Моцарела е домашно приготвено сирене. То е порцеланово бяло на цвят, с гладка перлена повърхност, а освен това е много вкусно и полезно.

Да си направим самостоятелно у дома твърдо сирене е доста трудно, но мекото саламурено сирен е е по възможностите на
всяка домакиня!

 

Предлагаме ви да се опитате да приготвите домашно сирене , което има вкус наподобяващ много вкуса на популярната моцарела .

То е чудесно за закуска и за добавяне към зеленчукови салати. А освен това, така вече ще бъдете сигурни, че ще консумирате напълно естествен и здравословен хранителен продукт.

 

Необходими продукти:

. Мляко – 2 литра,
. Сметана – 5 супени лъжици,
. Лимонов сок – 4 супени лъжици,
. Сол на вкус.

 

Начин на приготвяне:

1. Поставете тенджерата с млякото на бавен огън.

2. В топлото мляко, без да го махате от котлона, добавете сметаната и разбъркайте всичко добре.

3. Когато сместа стане много гореща, но все още не е завряла, добавете лимоновия сок и солта. През цялото време се
разбърква, докато сместа заври.

4. Намалете огъня до минимум и оставете на котлона да поври за още една минута.

5. Покрийте гевгир с тензух сгънат на две и изсипете съдържанието на тенджерата. Поставете гевгира така, че суроватката да се събира в чист съд. Оставя се да се прецежда за 20 минути, след което се пресова. Събраната суроватка се изсипва в буркан.

6. Без да премахвате тензуха, поставете получената сирещна маса в купа, покрийте я с чиния и притиснете с някаква тежест отгоре. След един час сиренето ще е готово.

7. Добавете към суроватката 1 чаена лъжичка сол. Сиренето нарежете на кубчета и внимателно го сложете в буркана с получената саламура.

 

В саламурата сиренето може да се съхранява в продължение на няколко дни.

Това сирене е много по-естествено от всяко друго, закупено от магазините, а на вкус по нищо не им отстъпва!

Хареса ли ви тази рецепта? Споделете я с приятелите си за да се насладят на този вкусен и полезен хранителен продукт.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft