Искате ли да запазите сливите необичайно вкусни за зимата? Представяме ви рецептата за невероятен конфитюр от сливи с орехи . Вашите гости не само ще си ближат пръстите си, но и празен буркана ще оставят. За палачинки, сладкиши, филийки или за каквото се сетите ... Вкусът е неописуем!
Сладкото ще стане по- вкусно, ако използвате сливи от тъмни сортове и е по-добре плодът да е доста узрял, лесно се разделя костилката, в противен случай ще ви бъде доста трудно да ги премахнете . Канелата дава уникален вкус на сладкото. Ако нямате пръчка канела можете и да използвате на прах
Съставките
сливи 2 кг
захар 1,5 кг
орехи 400 гр
канела 1-2 бр.
вода 1л
Подготовка
Изчистете сливите от костилките, разделяйки ги на половинки, добавете орехите.
След кипване, намалете температурата до минимум и варете за 20 минути, като периодично изваждате пяната. Сливите трябва да станат меки.
Изсипете конфитюра в стерилизираните буркани и затворете с капачки. Не забравяйте да премахнете пръчките от канела. Обърнете бурканите и ги оставете да се охладят напълно.
Сладко-кисел освежаващ вкус на сливите ви кара да ядете лъжица след лъжица . Харесва ли ви рецептата? Споделете я с приятелите си!