Торта МАЩЕХА - вкусотия с шоколадов пудинг и заквасена сметана! Толкова вкусна, че веднага ви става любима:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Торта МАЩЕХА - вкусотия с шоколадов пудинг и заквасена сметана! Толкова вкусна, че веднага ви става любима:
Торта МАЩЕХА - вкусотия с шоколадов пудинг и заквасена сметана! Толкова вкусна, че веднага ви...
1625
Източник: За Жената
Торта МАЩЕХА - вкусотия с шоколадов пудинг и заквасена сметана! Толкова вкусна, че веднага ви става любима:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тортата, която носи интересното име „Мащеха“, е истинска наслада за любителите на сочните сладкиши. С шоколадов пудинг и крем от заквасена сметана тя е атрактивен и вкусен десерт, който съчетава богати пластове крем, мек пандишпан и вкусен крем.

Тази рецепта е чудесна за семейни тържества или като сладък завършек на обяд през уикенда. Всеки може да се справи с приготвянето ѝ, а полученият десерт ще впечатли всеки сладкоежец.

Торта Мащеха с шоколадов пудинг и заквасена сметана

Продукти:

Пудинг:

  • 2 шоколадови пудинга
  • 800 мл мляко
  • 4-6 супени лъжици захар

Тесто:

  • 250 г обикновено брашно
  • 250 г захар
  • 100 мл вода
  • 100 мл олио
  • 5 яйца
  • 1 бакпулвер
  • Какао (за оцветяване)

Крем:

  • 250 мл сметана за разбиване
  • 1 втвърдител за сметана
  • 2 пак. ванилова захар
  • 500 мл заквасена сметана

Освен това:

  • Мазнина за намазване на тавата
  • Брашно за поръсване на тавата за печене

Приготвяне:

1. Приготвяне на пудинга: Сварете шоколадовия пудинг с мляко и захар според инструкциите на опаковката и го оставете да се охлади.

2. Приготвяне на тестото: Загрейте фурната на 180 °C. Намажете тавата за печене и я поръсете с брашно. Разбийте жълтъците със захарта, добавете водата и олиото. Накрая внимателно добавете брашното, смесено с бакпулвера, и разбитите на твърд сняг белтъци. Изсипете повече от половината тесто върху тавата за печене, оцветете останалото с какао и залейте с него светлото тесто. Отгоре разпределете пластове от охладения пудинг.

3. Печене: Печете около 30 минути, докато тестото стане твърдо и златисто.

4. Приготвяне на крема: Разбийте сметаната с втвърдителя, добавете заквасената сметана и ваниловата захар и разбъркайте добре. Намажете готовия крем върху охладеното тесто.

5. Завършек: Поръсете десерта с какао, настърган шоколад или канела, ако желаете, и го поставете в хладилник, за да стегне добре.

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft