Тортата, която носи интересното име „Мащеха“, е истинска наслада за любителите на сочните сладкиши. С шоколадов пудинг и крем от заквасена сметана тя е атрактивен и вкусен десерт, който съчетава богати пластове крем, мек пандишпан и вкусен крем.
Торта Мащеха с шоколадов пудинг и заквасена сметана
Продукти:
Пудинг:
- 2 шоколадови пудинга
- 800 мл мляко
- 4-6 супени лъжици захар
Тесто:
- 250 г обикновено брашно
- 250 г захар
- 100 мл вода
- 100 мл олио
- 5 яйца
- 1 бакпулвер
- Какао (за оцветяване)
Крем:
- 250 мл сметана за разбиване
- 1 втвърдител за сметана
- 2 пак. ванилова захар
- 500 мл заквасена сметана
Освен това:
- Мазнина за намазване на тавата
- Брашно за поръсване на тавата за печене
Приготвяне:
1. Приготвяне на пудинга: Сварете шоколадовия пудинг с мляко и захар според инструкциите на опаковката и го оставете да се охлади.
2. Приготвяне на тестото: Загрейте фурната на 180 °C. Намажете тавата за печене и я поръсете с брашно. Разбийте жълтъците със захарта, добавете водата и олиото. Накрая внимателно добавете брашното, смесено с бакпулвера, и разбитите на твърд сняг белтъци. Изсипете повече от половината тесто върху тавата за печене, оцветете останалото с какао и залейте с него светлото тесто. Отгоре разпределете пластове от охладения пудинг.
3. Печене: Печете около 30 минути, докато тестото стане твърдо и златисто.
4. Приготвяне на крема: Разбийте сметаната с втвърдителя, добавете заквасената сметана и ваниловата захар и разбъркайте добре. Намажете готовия крем върху охладеното тесто.
5. Завършек: Поръсете десерта с какао, настърган шоколад или канела, ако желаете, и го поставете в хладилник, за да стегне добре.
Да ви е сладко!