Три тави от една доза: Бирени гризинки със сусам, хрупкави и чудно вкусни

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Три тави от една доза: Бирени гризинки със сусам, хрупкави и чудно вкусни
Три тави от една доза: Бирени гризинки със сусам, хрупкави и чудно вкусни
126
Източник: За Жената
Три тави от една доза: Бирени гризинки със сусам, хрупкави и чудно вкусни
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Домашно приготвени сусамови гризинки – малко съставки, а се получават три тави, пълни с вкусни соленки!

Само с няколко основни съставки можете да приготвите три пълни тави хрупкави сусамови соленки, които имат вкус на купени от магазина и са идеални за партита, събирания или дългосрочно съхранение. Ето какво ви е необходимо за нашите Бирени гризинки със сусам :

Бирени гризинки със сусам

Необходими съставки:

  • 300 мл бира
  • 400 мл олио
  • 2,5 чаени лъжички сол
  • 100 г сусамови семена
  • 850 г брашно

Допълнително:

  • 1 яйце или майонеза
  • масло
  • сусамови семена (по желание за поръсване)

Процедура:

Налейте 300 мл бира в голяма купа, след което добавете 400 мл олио.

След това добавете 100 г сусамови семена и 2,5 чаени лъжички сол. Разбъркайте добре всички съставки, за да се смесят.

Постепенно добавете 850 г брашно: първо с лъжица, след това месете с ръце. Когато тестото се отдели от купата, го изсипете върху набрашнена повърхност.

изрязване гризини

Снимка: YouTube

Ще ви трябват около 100 г повече брашно за месене и разточване, тъй като тестото е мазно и лесно за работа.

Месете до гладкост, след което разточете с точилка на дебелина около 0,5 см. Нарежете тестото на ленти по ваш вкус – например с ширина един пръст и дължина 5–6 см.

Омесете отново излишното количество и оформете на нови пръчици. Подредете ги върху тава за печене, покрита с хартия за печене. Посоченото количество е достатъчно за три пълни тави за печене.

тава соленки

Снимка: YouTube

Загрейте фурната на 220 °C. Намажете соленките с разбито яйце (или с майонеза), след което поръсете със сусамови семена, ако желаете.

гризинки сусам

Снимка: YouTube

Печете 20 минути до златисто кафяво. Оставете да се охладят напълно преди сервиране. Насладете се на хрупкавите домашни гризинки.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft