Убийствено ябълково тирамису - лесно, ангелски нежно и супер вкусно
8 Февруари 2019
16084
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Всички ги обичаме - десертите, които се приготвят лесно от достъпни продукти, без печене, точене, рязане и т.н. Днешното ни предложение е точно такова.
То напомня на бисквитена торта с ябълки и на Тирамису , като е взело най-доброто и от двете.
Ябълково тирамису
Това удоволствие от бисквити и ябълки е просто невъзможно да се сгреши. Десертът има ненадминат вкус: ароматен пълнеж от ябълки, деликатен крем и хрупкави бисквитки вместо блат - ще си оближете пръстите. Ето ги и продуктите:
За пълнежа с ябълки
- 8 зрели ябълки
- 50 гр.захар
- 1/2 ч.л.канела
- около 400 мл вода
За крема
- 250 гр.сирене Маскарпоне
- 40 гр.захар
- 250 гр.извара
- 1 ч.л.есенция ванилия
- 100 гр.бита сметана
За основата
- 200 гр.твърди маслени бисквитки (в случая с подправки)
Как се приготвя:
- Измийте ябълките, обелете ги и ги нарежете на малки кубчета.
- Прехвърлете ябълките в тиган или дълбока касерола и я сложете на котлона.
- Добавете захарта, половин чаена лъжичка канела и загрейте сместа.
- Постоянно разбърквайки, загрейте ябълките, докато се напоят с карамел.
- След това налейте водата и варете ябълките на слаб огън: трябва да омекнат.
- Свалете съда от огъня, оставете да се охлади съдържанието.
- След това намачкайте ябълките на каша.
- За крема поставете сиренето Маскарпоне в дълбока купа, добавете захар, ваниловата есенция и изварата. Разбийте с миксер до гладка смес.
- Прибавете сметаната (с всяко съдържание на мазнини (поне 15%)) и отново разбийте с миксер до меки връхчета.
- Разчупете 5-7 бисквитки на малки парченца и ги сложете в купа, след което ги счукайте с помощта на дъното на чаша.
- Сглобете тортата в правоъгълна форма.
- Сложете бисквитките на дъното на формата, намажете ги с ябълково пюре, а след това покрийте всичко с крем.
- Повторете слоевете, докато съставките свършат. Сложете няколко бисквитки върху последния слой крем, поръсете всичко с бисквитени трохи (вижте снимката).
- Покрийте формата с прозрачно фолио и поставете в хладилника поне за два часа.
Приятен апетит!
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари